top of page

"Experimenteren met contextloos leven: Mijn ontdekkingsreis in Singapore."Soms is het heel verfrissend om alles wat je weet en verwacht achter je te laten en jezelf te storten in het onbekende. Dit was alleszins mijn ervaring tijdens mijn reis naar Singapore - een stad die in eerste instantie een professionele bestemming was en tegelijkertijd een experiment werd in het leven zonder context.


  • Wat gebeurt er als je jezelf plaatst in een omgeving waar niemand je kent en verwachtingen van je heeft?

  • Wat is de impact van de wereld te ontdekken met een "beginner's mind”? Met andere woorden: Wat gebeurt er als je je omgeving bekijkt door een lens waardoor alles nieuw is en opnieuw moet worden geleerd?

Het leidde voor mij tot enkele bijzondere inzichten.


Context verliezen is eigenheid winnen


De eerste uren in Singapore waren best bevreemdend. Niemand kende mijn naam, mijn geschiedenis of mijn gebruikelijke rol in het leven. Het achterlaten van mijn context voelde heel bevrijdend en schepte nieuwe mogelijkheden. Er was geen script, geen verwachtingen - alleen de rijke chaos van het onbekende.


Het stelde mij in staat om mij -tijdens de vrije dagen die ik alleen doorbracht in de stad- volledig te richten op: waar heb ik nu zin in? Waar heb ik nu behoefte aan? Het werd een ontdekkingstocht naar mijn eigenheid: wie ben ik wanneer ik in een vreemde stad word gedropt? Kruip ik angstig weg in een hoekje? Verstop ik me achter mijn werk in het hotel? Of ga ik zonder aarzeling op avontuur en laat ik me leiden door de stad?


Beginner's mind als kompas


Het bleek de laatste optie te worden. Het concept van "beginner's mind" werd mijn kompas. Alles in deze stad was nieuw, van de architectuur en de kunst tot de geuren en smaken. Ik navigeerde zonder de gebruikelijke routines en vertrouwdheid van het bekende. Elke ontmoeting, elke ervaring was een kans om te leren, om te groeien.

Ik heb ontzettend genoten. Het was full on. Elk moment ontdekken, onderzoeken, proeven en experimenteren.


De vrijheid van anonimiteit


Bijzonder was de vrijheid die voortkwam uit de anonimiteit. Het was een uitnodiging om de wereld te zien met een open geest, zonder de lens van vooroordelen of vooropgezette ideeën. Zonder verwachtingen waaraan ik moest voldoen. Het was weer een bevestiging van het feit dat respect en vriendelijkheid overal deuren openen. Ik ging dan ook met plezier mee wanneer ik een winkel werd in gewenkt, luisterde geboeid naar de levensverhalen van de taxichauffeurs, liet mij omhelzen door een winkelier die geraakt was door mijn verhaal, liet mij uitgebreid adviseren over de lokale specialiteiten en leerde waarom het belangrijk is om warm water te drinken bij temperaturen van +30°C.

 

Reflectie op de impact


Terugkijkend op mijn tijd in Singapore, besef ik dat het leven zonder context een krachtige katalysator is voor persoonlijke groei. Het opent de deur naar nieuwe perspectieven, verruimt de horizon van je mogelijkheden en daagt je uit om buiten je comfortzone te stappen.


De reis was niet enkel een geografische verplaatsing. Het liet me zien hoeveel we kunnen leren als we durven te verdwalen, als we durven te leven zonder de beperkingen van verwachtingen en context.


Als ik één ding kan delen uit deze ervaring, dan is het wel de kracht van het omarmen van het onbekende. Dus, durf jezelf uit te dagen, stap uit de bekende context en ontdek wat er gebeurt als je jezelf toestaat te leven zonder voorspelbare scripts.


Op naar het avontuur!


コメント


bottom of page