top of page

Drie onconventionele tips om jouw leadership presence te verbeteren

Updated: May 7

Leadership presence is meer dan alleen een titel op je deur; het gaat om authenticiteit in elk contact. Leadership presence houdt in dat je stevig geworteld blijft in je lichaam, volledig betrokken bent in het huidige moment en afgestemd bent op je emoties en sensaties, ondanks de complexiteit van je omgeving. In deze blog deel ik drie onconventionele tips voor het verbeteren van je leadership presence.


  1. Calibreer vooraleer je contact maakt: Neem een moment om jezelf opnieuw af te stemmen, voordat je aan je volgende vergadering of interactie begint. Sluit je ogen, adem diep in en stel jezelf voor in een serene omgeving omringd door mensen die je graag ziet. Sta jezelf toe om je helemaal te wentelen in dat gevoel van vreugde en verbinding. Door de vergaderruimte binnen te gaan met een heldere geest en een open hart, kun je op een authentiekere en effectievere manier met je collega's omgaan.

  2. Gebruik stilte om betekenis over te brengen: Stilte kan een krachtig instrument zijn om oprechte verbindingen te bevorderen. Omarm momenten van stilte, in plaats van haastig elke pauze in het gesprek op te vullen. Stel open vragen en geef je collega's voldoende tijd om te antwoorden. Laat een paar extra seconden stilte hangen, om diepere reflectie en expressie aan te moedigen. Soms zegt jouw oprechte aanwezigheid in stilte meer dan woorden.

  3. Omarm authentieke kwetsbaarheid: Leiderschap draait niet alleen om het delen van successen en het bieden van oplossingen; het gaat ook over je bereidheid je kwetsbaarheid te delen. Deel verhalen over je uitdagingen en tegenslagen. Bespreek momenten waarop je je niet gesteund voelde of overweldigd was en articuleer wat je nodig hebt van je team. Door authentieke kwetsbaarheid te omarmen, bouw je niet alleen vertrouwen en empathie op, maar creëer je ook de ruimte voor oprechte verbinding en groei binnen je team.

Door deze strategieën in je leiderschapsaanpak te integreren, kun je direct je leadership presence versterken en diepere verbindingen opbouwen met de mensen om je heen. Onthoud dat echt leiderschap over meer gaat dan alleen autoriteit - het gaat over authenticiteit, empathie en de bereidheid om jezelf oprecht te tonen.Comments


bottom of page