top of page
markus-spiske-qppYBtgonqw-unsplash.jpg

Hoe heb jij je chaos het liefst?
5 tips om de knopen in je organisatie te ontwarren
en resoluut te kiezen voor groei

Geen grote transformaties zonder een chaotische overgangsperiode. Vaak jaagt ons dit angst aan. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Wanneer je chaos omarmt als deel van het leven, als uitnodiging tot groei, kan het ook best boeiend zijn wanneer zo’n periode zich aandient.

In dit artikel lees je 5 tips om de chaotische knopen in je organisatie te ontwarren, gebaseerd op principes uit de wetenschap van ecosystemen.

Download het volledige artikel

Klik hier voor het artikel

Chaos1.png

01

Gebruik energie als leidraad

Energie is het vermogen om arbeid te leveren. Wanneer de energie (= drive, goesting, motivatie) van de organisatie laag staat of gericht wordt op de verkeerde doelen, zullen de gewenste resultaten niet behaald worden. (...)

02

Richt de energie van de organisatie op de mogelijkheden

Herkader de situatie. De organisatie is niet chaotisch, de fase is chaotisch. Leer hen de chaos zien als een overgangsperiode waarin andere regels gelden.  Verheug jullie op de groeikans die zich aanbiedt. (...)

chaos2.png
Chaos3.png

03

Ga constructief om met weerstand

Weerstand is gebalde energie. Wanneer je de weerstand kan openvouwen, kan je de vrijgekomen energie gebruiken om je doelen te bereiken. (...)

Download het volledige artikel voor de overige tips

Klik hier voor het artikel

Nood aan een quick start?

 

Energie is het vermogen om arbeid te leveren. Het is het eerste wat ik check in een coachingstraject: hoe is het met je energie? Ik heb al mijn inzichten verzameld in een quick & easy 7-day online challenge: Map Your Energy. Zo kan jij al starten, lang voor je in de coachingszetel zit! 

bottom of page